Suomalaiset maksutavat Shopify -verkkokauppaan

elokuu 01, 2018 2 minuutin lukuaika

Artikkeliin päivitetty 16.6.2020 mm. uudet hintatiedot ja tieto Paytrailin palautusintegraatiosta.

Verkkokaupan perustaminen Shopifyllä tyssäsi pitkään siihen että suomalaisia verkkopankkimaksuja ja maksutapoja ei yksinkertaisesti saanut integroitua verkkokaupan toimintoihin.

Nyt se on kuitenkin ollut mahdollista jo muutaman vuoden ja vaihtoehtojakin on ilmestynyt useita.

Mutta mikä on liiketoiminnan kannalta tämän hetken paras vaihtoehto?

Tätä kirjoittaessa vaihtoehtoja on kolme.

Paytrail eli entinen Suomen Verkkomaksut, joka kuuluu Netsille joulukuusta 2014 lähtien.

Checkout jonka Osuuspankki -ryhmä osti syyskuussa 2014.

Ja Maksuturva joka on osa Svea Ekonomi -konsernia.

Valittaessa maksupalveluntarjoajaa Shopify -verkkokauppaan, kiinnitän kolmeen eri asiaan huomiota. Hintaan, maksupalvelujen saatavuuteen sekä yleiseen käytettävyyteen.

Hinnan perusteella eri maksupalvelut eivät eroa merkittävästi toisistaan.

Hinnoittelu koostuu perinteisesti kuukausimaksusta / kuukausiperusteisesta perusmaksusta ja loput transaktiomaksuista, jotka vaihtelevat verkkopankkimaksujen osalta 0,35 eurosta 0,5 euroon ja luottokorttien, laskujen ynnä muiden kanssa päälle tulee vielä prosenttipohjainen provisio joka vaihtelee 1,55% - 2% välillä.

Tämän lisäksi hintaa saattaa nostaa esimerkiksi maksupalvelun tarjoamien rahanpalautusominaisuuksien käyttö, mutta siitä lisää myöhemmin.

Tutustu Paytrailin hinnastoon tästä.

Tutustu Checkoutin hinnastoon tästä.

Tutustu Maksuturvan hinnastoon tästä.

Kirjoitushetkellä siis Checkoutin palvelu näyttää edes jonkin verran kauppaa käyvälle halvimmalta,

Paytrail sijoittuu keskimmäiseksi ja Maksuturva on kaikista kallein.

 

Maksupalvelujen saatavuus on myös melko yksinkertaisesti tarkistettu jokaisen palveluntarjoajan sivuilta. Jokainen maksupalvelu tarjoaa:

  • Suomalaiset verkkopankkimaksupainikkeet (OP, Nordea, Danske Bank, Aktia, Handelsbanken, OmaSP, POP-pankki, S-pankki ja Ålandsbanken)
  • Luottokortti ja debitkorttimaksut (Visa, Visa Electron, Mastercard, Eurocard)
  • Mobiilimaksut (MasterPass, MobilePay, Pivo, Siirto yms)

PayPalin voi Shopify -verkkokauppaan tuoda aivan omana toimintonaan eli sitä ei ole pakko "kierrättää" maksupalveluiden kautta.

Laskutusvaihtoehdoissa tilanne muuttuu tarjoajan mukaan mutta jokainen palvelu tarjoaa silti jonkinlaisen laskutusvaihtoehdon.

Joitain eroja saattaa tulla aivan marginaalisimmissa maksutavoissa kuten American Express, Resurs Bank ja niin edelleen mutta nyrkkisääntönä jokainen palveluntarjoaja tarjoaa täysin riittävät maksutavat suomalaiseen Shopify -verkkokauppaan.

Tarkista nyt kuitenkin mikäli jokin tietty maksutapa on mielessä, että se varmasti löytyy.

Entä sitten viimeinen kohta listallani, eli yleinen käytettävyys? Tässä saadaan vihdoinkin jo perustavanlaatuisia eroja aikaiseksi maksupalveluissa.

Ensiksi sanon että aikanaan ylläpitäessäni itse verkkokauppoja ja kehittäessämme omaa ohjelmistoamme, Suomen Verkkomaksut (eli nykyinen Paytrail) oli erittäin hyvä vaihtoehto niin asiakaspalvelun, hinnoittelun, ominaisuuksien, innovaatioiden ja vastaavien kannalta. 

Vielä tänä päivänäkin palvelu, yrityskulttuuri ja vastaavat asiat ovat erittäin hyvällä kantimilla heillä ja raportoinnit, tilitykset ja vastaavat asiat toimivat aivan kuten odottaa saattaisikin.

Tässä kohtaa oli aiemmin vertailu siitä, että Checkout Finland (nyk. OP-Maksupalvelu) on ainut joka on toteuttanut palautusrajapinnan Shopify -verkkokauppaan. Nyt myös Paytrail on saanut sen tehtyä, joten suurempaa eroa näillä kahdella maksupalveluntarjoajalla ei tällä hetkellä ole toiminnallisuuksissa.

Maksuturvan (nyk. Svea Ekonomi) sivuilla ei ole mainintaa palautusintegraatiosta, joten oletan, että sitä ei ole edelleenkään toteutettu.

Maksuturvaa en ole itse siis ikinä käyttänyt koska minun mielestäni he eivät tarjoa mitään muuta edellämainittujen palveluiden lisäksi, jolloin mielipide tästä nyt on hiukan puolueellinen. 

Ps. Kysy edullista käyttöönottotarjousta Paytrailin palvelusta.

Voit myös tilata Paytrailin -maksupalvelun Shopify -verkkokauppaasi suoraan tästä. Saat samat edut ja voit kirjoittaa lisätietokenttään esimerkiksi halutun avaamispäivän, niin et maksa turhia kuluja.

Kirjoitusta päivitetään tarpeen mukaan.


Kokeile Shopifyä ilmaiseksi niin pitkään kuin haluat, ota yhteyttä!

Tapani Palviainen
Tapani Palviainen

Tapani on rakentanut verkkokauppoja Shopifyllä useamman vuoden, keskittyen nimenomaisesti tekniikan, SEO:n ja käytettävyyden, sekä konversion parannuksiin.Suosittelemme myös seuraavia artikkeleita:

Shopify ja digitaalinen myynti

elokuu 06, 2020 1 minuutin lukuaika

Onko Shopify -verkkokaupassa mahdollista myydä myös digitaalisia tuotteita, kuten mp3 -tiedostoja, kirjoja, dokumentteja tai videoita? Kyllä. Tutustu kirjoitukseen ja löydä ohjeet.
Mitä uutta, Shopify? - Kesäkuu 2020

heinäkuu 09, 2020 1 minuutin lukuaika

Mitä uutta Shopify -verkkokauppa-alustalla, teemoissa ja lisäosissa? Katsaus kesäkuun 2020 aikana tulleisiin muutoksiin ja päivityksiin sekä parannuksiin.
Uutuus Paytraililta: Suomalaiset maksutavat suoraan Shopifyn kassasivulle.

kesäkuu 24, 2020 1 minuutin lukuaika

Vihdoin se on täällä. Maksuvalintasivun ohitus myös Shopifylle. Vähennä yksi askel maksutapahtumasta, nosta konversiota ja katso tarjous, jonka saat vain meidän kauttamme.