Suomalaiset maksutavat Shopify -verkkokauppaan

Kirjoittaja: Tapani Palviainen lokakuu 24, 2018 3 minuutin lukuaika

Verkkokaupan perustaminen Shopifyllä tyssäsi pitkään siihen että suomalaisia verkkopankkimaksuja ja maksutapoja ei yksinkertaisesti saanut integroitua verkkokaupan toimintoihin.

Nyt se on kuitenkin ollut mahdollista jo muutaman vuoden ja vaihtoehtojakin on ilmestynyt useita.

Mutta mikä on liiketoiminnan kannalta tämän hetken paras vaihtoehto?

Tätä kirjoittaessa vaihtoehtoja on kolme.

Paytrail eli entinen Suomen Verkkomaksut, joka kuuluu Netsille joulukuusta 2014 lähtien.

Checkout jonka Osuuspankki -ryhmä osti syyskuussa 2014.

Ja Maksuturva joka on osa Svea Ekonomi -konsernia.

Valittaessa maksupalveluntarjoajaa Shopify -verkkokauppaan, kiinnitän kolmeen eri asiaan huomiota. Hintaan, maksupalvelujen saatavuuteen sekä yleiseen käytettävyyteen.

Hinnan perusteella eri maksupalvelut eivät eroa merkittävästi toisistaan.

Hinnoittelu koostuu perinteisesti kuukausimaksusta / kuukausiperusteisesta perusmaksusta ja loput transaktiomaksuista, jotka vaihtelevat verkkopankkimaksujen osalta 0,35 eurosta 0,5 euroon ja luottokorttien, laskujen ynnä muiden kanssa päälle tulee vielä prosenttipohjainen provisio joka vaihtelee 1,55% - 2% välillä.

Tämän lisäksi hintaa saattaa nostaa esimerkiksi maksupalvelun tarjoamien rahanpalautusominaisuuksien käyttö, mutta siitä lisää myöhemmin.

Tutustu Paytrailin hinnastoon tästä.

Tutustu Checkoutin hinnastoon tästä.

Tutustu Maksuturvan hinnastoon tästä.

Kirjoitushetkellä siis Checkoutin palvelu näyttää edes jonkin verran kauppaa käyvälle halvimmalta,

Paytrail sijoittuu keskimmäiseksi ja Maksuturva on kaikista kallein.

 

Maksupalvelujen saatavuus on myös melko yksinkertaisesti tarkistettu jokaisen palveluntarjoajan sivuilta. Jokainen maksupalvelu tarjoaa:

  • Suomalaiset verkkopankkimaksupainikkeet (OP, Nordea, Danske Bank, Aktia, Handelsbanken, OmaSP, POP-pankki, S-pankki ja Ålandsbanken)
  • Luottokortti ja debitkorttimaksut (Visa, Visa Electron, Mastercard, Eurocard)
  • Mobiilimaksut (MasterPass, MobilePay, Pivo, Siirto yms)

PayPalin voi Shopify -verkkokauppaan tuoda aivan omana toimintonaan eli sitä ei ole pakko "kierrättää" maksupalveluiden kautta.

Laskutusvaihtoehdoissa tilanne muuttuu tarjoajan mukaan mutta jokainen palvelu tarjoaa silti jonkinlaisen laskutusvaihtoehdon.

Joitain eroja saattaa tulla aivan marginaalisimmissa maksutavoissa kuten American Express, Resurs Bank ja niin edelleen mutta nyrkkisääntönä jokainen palveluntarjoaja tarjoaa täysin riittävät maksutavat suomalaiseen Shopify -verkkokauppaan.

Tarkista nyt kuitenkin mikäli jokin tietty maksutapa on mielessä, että se varmasti löytyy.

Entä sitten viimeinen kohta listallani, eli yleinen käytettävyys? Tässä saadaan vihdoinkin jo perustavanlaatuisia eroja aikaiseksi maksupalveluissa.

Ensiksi sanon että aikanaan ylläpitäessäni itse verkkokauppoja ja kehittäessämme omaa ohjelmistoamme, Suomen Verkkomaksut (eli nykyinen Paytrail) oli erittäin hyvä vaihtoehto niin asiakaspalvelun, hinnoittelun, ominaisuuksien, innovaatioiden ja vastaavien kannalta. 

Vielä tänä päivänäkin palvelu, yrityskulttuuri ja vastaavat asiat ovat erittäin hyvällä kantimilla heillä ja raportoinnit, tilitykset ja vastaavat asiat toimivat aivan kuten odottaa saattaisikin.

Valitettavasti he vain tekivät virheen integroidessaan palveluaan Shopify -verkkokauppoihin sopivaksi ja se oli palautusrajapinnan jättäminen pois.

Myöskin Maksuturva (josta minulla ei ole kokemuksia) päätti jättää palautusrajapinnan tekemättä. Kummallakaan edellemainitulla toimijalla myöskään palautusrajapinta ei ole tämän hetkisen tiedon mukaan tulossa, mutta tilannehan voi ja toivottavasti myös muuttuukin jossain välissä.

Checkout siis ainoana toimijana nousee tässä kategoriassa muiden yläpuolelle.

Palautusrajapinta on äärimmäisen tärkeä siksi että muissa verkkopalveluissa, joko kauppias tai asiakas hoitaa asiakaspalautuksista johtuvan rahaliikenteen takaisin asiakkaalle näppäilemällä tilinumeron (ja yleensä myös palautettavan summan) joko netissä tai palautuslomakkeeseen ja sitä kautta ohjataan rahat asiakaspalautuksesta takaisin asiakkaalle.

Checkoutin palautusrajapintaa käyttäen tämä aikaavievä ja virheille altis askel on eliminoitu kokonaan.

Mikäli pyörität verkkokauppaa jossa joudut käsittelemään palautuksia, tämä on todella, todella iso asia joka säästää rutkasti aikaa ja vähentää virheiden mahdollisuutta todella radikaalisti.

Shopify+Checkout -yhdistelmällä kun voidaan käytännössä yhdellä napinpainalluksella hoitaa tilauksen peruutus ja rahan palautus asiakkaalle. Ei tilinumeroiden tai summien näppäilyä, pelkästään valinta minkä tuotteen asiakas palautti ja naps. 

Muutamat rajoitukset myös tähänkin pätevät (esimerkiksi S-Pankin tai Nordean yli 13 viikkoa vanhat maksut eivät toimi noin) mutta hyvin suuri osa maksuista pystytään palauttamaan Shopifyn oman hallinnan kautta.

Kaikki edellämainitut maksupalvelut tarjoavat kauppiaille omilla verkkosivuillaan toimivan portaalin, josta kauppias näkee maksut, analytiikkaa, voi säätää omia tietojaan ja niin edelleen.

Tämä portaali on Checkoutilla vielä hiukan vanhahtava ja insinöörimäinen, eikä aivan yhtä kattava kuin esimerkiksi Paytraililla mutta silti täysin riittävä ja toimiva siihen tarkoitukseen mihin se on tehty (rahan siirtämiseen asiakkaalta kauppiaan taskuun, ja vice versa).

Eli sen minkä Checkout niin sanotussa silmäkarkissa häviää, toiminnallisuus nimenomaan Shopifyä käyttäen on aivan omassa luokassaan.

Siispä, mikäli valitsemasi verkkokauppa-alusta on Shopify, tällä hetkellä ainoa maksupalvelu jota siihen voisin lämpimästi suositella on Checkout.

Mikäli myyt tuotteita joiden kanssa asiakaspalautusten määrä on täysin minimaalinen tai peräti nolla, myös Paytrail kannattaa ottaa vertailuun mukaan.

Maksuturvaa en ole itse siis ikinä käyttänyt koska minun mielestäni he eivät tarjoa mitään muuta edellämainittujen palveluiden lisäksi, jolloin mielipide tästä nyt on hiukan puolueellinen. 

Päivitän postausta mikäli aihetta tulee.


Kokeile Shopifyä ilmaiseksi niin pitkään kuin haluat, ota yhteyttä!Suosittelemme myös seuraavia artikkeleita:

Shopify Inc. Q4/2019

Kirjoittaja: Tapani Palviainen helmikuu 19, 2020 2 minuutin lukuaika

Shopify on yhtiönä listattu niin New Yorkin ja Toronton pörssiin tikkerillä SHOP. Täällä paloittelemme sijoittajille tehdyt tiedotteet kolmannen kvartaalin ajalta.
Jatka lukemista
Mitä uutta, Shopify? - Tammikuu 2020

Kirjoittaja: Tapani Palviainen helmikuu 06, 2020 1 minuutin lukuaika

Mitä uutta Shopify -verkkokauppa-alustalla, teemoissa ja lisäosissa? Katsaus tammikuun 2020 aikana tulleisiin muutoksiin ja päivityksiin sekä parannuksiin.
Jatka lukemista
Mitä uutta, Shopify? - Joulukuu 2019

Kirjoittaja: Tapani Palviainen tammikuu 14, 2020 1 minuutin lukuaika

Mitä uutta Shopify -verkkokauppa-alustalla, teemoissa ja lisäosissa? Katsaus joulukuun 2019 aikana tulleisiin muutoksiin ja päivityksiin sekä parannuksiin.
Jatka lukemista

TILAA UUTISKIRJE