TOP10 -lista Shopify Appseista verkkokauppaan

lokakuu 19, 2018 3 minuutin lukuaika

Shopifyn App Storesta löytyvien lisäohjelmistojen määrä on melko huikea.

Samalla tavalla jokainen App myös eroaa toisistaan ja Shopifyn omista toiminnoista.

Seuraavassa listaan omasta mielestäni 10 hyvää vaihtoehtoa ja parannusta Shopify -kauppaan joita suomalainen verkkokauppias tarvitsee.

Lista on summittaisessa paremmuusjärjestyksessä mutta vastinetta rahalle joka tapauksessa näillä kaikilla saa.

Huomioithan että uusia lisäosia julkaistaan joka päivä ja hinnoittelut yms voivat muuttua milloin tahansa. Lista ei ole missään nimessä kaiken kattava mutta hyvä aloituskohta tutustua Shopifyyn saataviin lisäosiin.

 

1. Delirious Profit

Yksinkertaisesti lyömätön hinta-laatusuhde kun viidellä dollarilla kuukaudessa saa järkyttävän määrän dataa pureskeltavaksi myynneistä, tuotoista, katteista, varastonarvosta yms.. Korjaa myös yhden ison Shopifyn puutteen eli hankintahintojen laittamisen tuotteille.

Myös (ilmeisesti) yhden miehen valloittama asiakaspalvelu on nopea, tehokas ja ystävällinen.

Delirious Profit App Storessa. (5 USD / kk)

2. Shopify Product Reviews + Stamped.io Product Reviews Addon

Tuotearvostelut yleensäkin korostavat kaupan luotettavuutta, nostavat konversiota ja antavat arvokasta tietoa kauppiaalle mm. asiakastyytyväisyydestä ja myytyjen tuotteiden laadusta. Mikäli verkkokauppa myy tuotteita joista kannattaisi arvosteluja kerätä, suosittelen käyttämään joko Shopifyn omaa (ja ilmaista) Product Reviews Appia, tai Stamped.Io:n luomaa Product Reviews Addonia. Pähkinänkuoressa voi sanoa että Shopifyn oma hoitaa perushommat riittävästi, mutta mikäli halutaan erikoisempaa ja parempaa (esimerkiksi kuvien tai videoiden liittämistä tuotearvosteluihin, asiakkaiden palkitsemista arvostelujen antamisesta tai vaikkapa kysymysten liittämistä arvosteluihin) Stamped.ion ratkaisu on toimiva. Molempia lisäosia voi myös käyttää päällekkäin.

Shopify Product Reviews App Storessa.(Ilmainen)

Stamped.io Product Reviews Addon App Storessa. (0 - 69 USD / kk)

3. Pakettikauppa

Kuukausimaksuton, noutopisteet tarjoava ja palautuslaputkin tulostava lisäosa Postin, Matkahuollon, DB Schenkerin ja muiden logistiikkayhtiöiden kuljetuksia varten. Pakettikauppa myy bulkkina ostamiaan kuljetuksia ja siirtää säästöt kauppiaille. Nykyään Postin omistama.

Pakettikauppa Shopify App Storessa.(Ei kuukausimaksua)

4. Product Discount

Kun haluat automatisoida ja nopeuttaa alennuskampanjoiden tekoa verkkokaupassa, sekä luoda täysin uusia tapoja palkita asiakkaita alennuksilla, Boldin Product Discount on yksinkertaisesti paras vaihtoehto.

Vaikka käyttöliittymä kärsiikin "hiukan" huonosta designistä, lisäosa tekee sen mitä lupaa. Käy myös yhteen muiden Boldin lisäosien kanssa, jonka takia käyttäisin pelkästään tätä, vaikka muitakin vaihtoehtoja on.

Product Discount by BOLD App Storessa (14,99 USD / kk)

5. Product Upsell + Bold Brain

Upsell ja Crossell eli niin sanotusti lisämyynti ja ristimyynti ovat verkkokaupan kulmakiviä. Product Upsell tekee suurimmaksi osaksi hyvää työtä joko suositellessaan asiakkaalle paremman/kalliimman version koritetusta tuotteesta, ("ostaisitko sittenkin isomman taskulampun") tai lisätarvikkeen/sopivan parannuksen tuotteeseen ("lisää paristot tästä samalla taskulamppuusi").

Kuten edellisessä lisäosassa, käyttöliittymä ei ole paras mahdollinen ja muutamia rajoitteita löytyy mutta silti suositeltava paketti.

Brain taas tekee tästä kaikesta yllämainitusta automaattista käyttäen algoritmejä valitakseen parhaimman lisämyyntimahdollisuuden. Brainin toimintatavan ymmärtää parhaiten katsomalla aiheeseen liittyvän videon Youtubesta.

Product Upsell by BOLD App Storessa (9,99 - 59,99 USD / kk)

BOLD Brain App Storessa (Ilmainen)

6. LoyaltyLion

"Loyal customers typically spend 67% more than new ones"

"The average company loses 10 percent of its customers each year."

Siksipä kanta-asiakasohjelma. On fakta että verkkokaupat jotka onnistuvat saamaan lojaalin asiakaskunnan pärjäävät paremmin sillä vanhat asiakkaat ostavat helpommin myös uudestaan ja isommalla rahalla kuin uudet asiakkaat.

LoyaltyLionin kanta-asiakasohjelmassa on kaikki tarvittavat aspektit, kerro kaverille, palkitseminen ostoksista, uutiskirjetilauksesta, automaattiset sähköpostiviestit kun asiakkaalla on käyttämättömiä pisteitä ja palkintoja ja paljon muuta.

LoyaltyLion osaa myös automaattisesti vähentää asiakkaan palkinnot mikäli vaikkapa tuote palautetaan.

Miinuspuolena 12 kuukauden sopimusaika ja melko kallis absoluuttinen hinta, mutta hyöty omalle verkkokaupalle kannattaa silti laskea.

LoyaltyLion App Storessa (0 - 699 USD / kk)

7. Sales Motivator

Jälleen yksi Boldin tekemä lisäosa. Verkkokaupan myynti koostuu asiakkaiden määrästä, kuinka moni näistä asiakkaista konvertoituu ostajiksi ja kuinka isolla summalla he keskimäärin ostavat.

Sales Motivator nimensä mukaisesti motivoi ostajia käyttämään kaupassa enemmän rahaa luomalla yläpalkin verkkokauppaan, jota voi muokata haluamakseen ("Osta vielä 10 eurolla, saat ilmaisen toimituksen!" tai "Osta vielä 45,50 eurolla niin saat kangaskassin kaupan päälle!") ja niin edelleen.

Yksinkertainen ja toimiva lisäosa, edullisesti.

Sales Motivator by BOLD App Storessa (4,99 USD - 9,99 USD / kk)

8. EasyTabs

Mikäli tykkäät välilehdistä yhtä paljon kuin minä, EasyTabs on erinomainen ratkaisu helppoon ja yksinkertaiseen välilehtien hallintaan Shopify -verkkokaupassa. EasyTabsilla lisäät joko saman välilehden jokaiseen tuotteeseen (esimerkiksi toimitus-, maksu- tai palautustiedot) tai jokaiseen tuotteen eri välilehden (esimerkiksi kokotaulukon). EasyTabs toimii myös mobiilissa moitteettomasti. 

Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.

EasyTabs App Storessa (5 USD / kk)

9. Order Printer

Kuittien ja sähköpostiviestien tulostukseen ja muokkaukseen. Shopifyn tekemä lisäosa jolla saa enemmän valtaa muokata asiakkaalle näkyviä ja lähteviä dokumentteja. Ei kuitenkaan kovin helppo käyttää mutta ilmaisena ajaa asiansa.

Order Printer App Storessa (ilmainen)

10. Kunniamaininnat

Muutamia toimivaksi testattuja ja hyödyllisiä lisäosia jäi vielä kokonaan mainitsematta joten linkitän ne vain tähän ja toivon että niistä voi olla jollekin hyötyä.

Product Options (Anna asiakkaalle mahdollisuus valita ilmaisia/maksullisia kustomointeja tuotteeseen, esimerkiksi "Metalliväri +50 EUR")

Klevu Search (Suomalainen parannus Shopifyn omaan hakuun, ilmainen versio melko riittävä pienillä puutteilla, muuten aika pirun kallis)

Back In Stock (Lähetä asiakkaille automaattisesti sähköpostia kun väliaikaisesti loppunut tuote on jälleen saatavilla)


Kokeile Shopifyä ilmaiseksi niin pitkään kuin haluat, ota yhteyttä!