Shopify ja digitaalinen myynti

elokuu 06, 2020 1 minuutin lukuaika

Voiko Shopifyllä myydä digitaalisia tai ylipäätään ei-fyysisiä tuotteita? Vastaus on kyllä.

Shopifyn julkaisema lisäosa, Digital Downloads, mahdollistaa kyseisen ominaisuuden lisäämisen Shopify -verkkokauppaan. 

Lisäosa on ilmainen ja sen avulla liitetään tiedosto, esimerkiksi mp3 -biisi, kuva tai vaikkapa e-kirja joko tiettyyn tuotteeseen, tai tuotteen varianttiin. Eli kyllä, samassa tuotteessa voidaan myydä fyysistä ja digitaalista tuotetta yhtä aikaa.

Asetuksia ei ole hirveästi, kauppiaana voit valita että näytetäänkö asiakkaalle latauslinkki tuotteeseen jo heti maksun jälkeen, vai lähetetäänkö se pelkästään asiakkaan antamaan sähköpostiosoitteeseen. 

Asiakas myös saa sähköpostitse ilmoituksen, mikäli tiedosto päivittyy ja hän voi ladata päivitetyn version automaattisesti.

Lisäosan hallinnasta näkee myös tilaukset joihin on digitaalinen myynti liitetty. Vielä kun yhdistämme lisäosaan jo olemassaolevan mahdollisuuden Shopifyn hallinnasta poistaa tuotteen fyysisyys, asiakkaan ei tarvitse kassatapahtumassa edes valita toimitustapaa tai antaa toimitusosoitetta, täten vähentäen kitkaa ja nopeuttaen ostotapahtumaa.

Joten, mikäli haluat myydä digitaalisia tiedostoja Shopify -verkkokaupassasi, Digital Downloads on ratkaisu. 

Pähkinänkuoressa:

  • Ilmainen
  • Shopifyn tekemä
  • Voit myydä käytännössä mitä tiedostoja vain
  • Voit myydä fyysisiä ja digitaalisia tuotteita samassa tilauksessa
  • Asiakas saa latauslinkin joko välittömästi maksutapahtuman jälkeen ruudulle ja sähköpostiinsa tai pelkästään sähköpostiinsa
  • Asiakas saa ostotapahtuman jälkeen myös päivitetyn latauslinkin, mikäli tiedosto esimerkiksi päivittyy uudempaan tai parempaan. 

Kokeile Shopifyä ilmaiseksi niin pitkään kuin haluat, ota yhteyttä!

Tapani Palviainen
Tapani Palviainen

Tapani on rakentanut verkkokauppoja Shopifyllä useamman vuoden, keskittyen nimenomaisesti tekniikan, SEO:n ja käytettävyyden, sekä konversion parannuksiin.Suosittelemme myös seuraavia artikkeleita:

Uusi Paytrail 2022 - Voimanpesä verkkomaksamisessa

helmikuu 11, 2022 2 minuutin lukuaika

Paytrail ja Checkout Finland yhdistyivät lokakuun 2021 alussa verkkomaksamisen parhaaksi. Mitä vuosi 2022 tuo Paytrailillä tullessaan?
Mitä uutta, Shopify? - Heinäkuu 2021

elokuu 10, 2021 1 minuutin lukuaika

Mitä uutta Shopify -verkkokauppa-alustalla, teemoissa ja lisäosissa? Katsaus heinäkuun 2021 aikana tulleisiin muutoksiin ja päivityksiin sekä parannuksiin!
Mitä uutta, Shopify? - Kesäkuu 2021

heinäkuu 13, 2021 1 minuutin lukuaika

Mitä uutta Shopify -verkkokauppa-alustalla, teemoissa ja lisäosissa? Katsaus kesäkuun 2021 aikana tulleisiin muutoksiin ja päivityksiin sekä parannuksiin.