Mitä uutta, Shopify? - Helmikuu 2019

Kirjoittaja: Tapani Palviainen maaliskuu 19, 2019 2 minuutin lukuaika

Mitä uutta Shopify -verkkokauppa-alustalla, teemoissa ja lisäosissa? Katsaus helmikuun 2019 aikana tulleisiin muutoksiin ja päivityksiin sekä parannuksiin.

Hiukan myöhässä tulevat näiden kuukausien kirjoitukset, mutta syy on yksinkertaisesti se että aika on kortilla koska projekteja on paljon (kiitos siitä!) ja Shopifyn kehityskaari voi tuutata ulos montakin ominaisuutta peräjälkeen joilla ei ole suomalaisille verkkokauppiaille minkäänlaista väliä.

Joten mennään nyt tällä ja kirjoitetaan sitten tarvittaessa aina uutta.

Shopifyn omaan palveluun (eli coreen) tehdyt muutokset ja parannukset:

Helmikuu 2019:

 • Shopify Plus sai päivityksen kassatapahtumaan jolla parannettiin tietoturvaa ja yleistä vakautta. Ei tarkempia tietoja.
 • Shopify Plus -kauppiaat voivat nyt myydä yhdeksällä eri valuutalla Shopify Paymentsin kautta. Ei vaikutusta suomalaisiin verkkokauppiaisiin oikeastaan.
 • Shopifyn Point-Of-Sale -puolelle tuotu mahdollisuus muokata asiakkaiden profiileja paremmin, hyvä mahdollisuus mikäli käyttää POS -järjestelmää ja esimerkiksi haluaa päivittää asiakkaan puhelinnumeron tai sähköpostin omiin tietoihin.
 • Ilmainen Venture -teema sai päivityksen version 9.0.0. Päivitys oli niinkin hurja kuin että nyt kuvaesityksen kokoa voi säätää adaptoitumaan ensimmäisen kuvan mukaan ja kuvaesityksen (slideshow) voi myös pysäyttää halutessaan. Tämän takia itse pidän premium-teemoista, joissa nämä asiat ovat peruskauraa ja päivityksillä voi oikeasti korvata maksullisten lisäosien käyttöä.
 • Ensisijaisen domainin, eli verkko-osoitteen, voi nyt poistaa määrittämättä toista domainia ensisijaiseksi. 
 • Markkinointia tekeville henkilöille voi nyt antaa erikseen käyttöoikeudet Marketing- ja Discounts -osioihin. Erittäin hyvä uudistus jolla voi tarkentaa käytäntöä että oikea henkilökunta pääsee vain oikeisiin ja tarvittaviin tietoihin ja asetuksiin käsiksi Shopifyssä. 
 • Shopify Flow sai päivityksen työjärjestysrunkoihin joita voi hyödyntää automatisoidessaan verkkokaupan toimintoja. Vain Shopify Plus -käyttäjille vielä mutta ehkä tulevaisuudessa...
 • Shopify alkoi kysellä Y-tunnuksia verotusta varten.
 • Shopifyn omiin palautuslomakkeisiin tehtiin muutoksia ja niitä voi nyt printata myös mobiiliohjelmiston kautta, eli pöytätietokoneelle ei ole enää tässä tarvetta. Koskee vain Yhdysvalloissa tehtyjä sisäisiä tuotepalautuksia, joten ei paljon muille hyötyä.
 • Point-Of-Sale -järjestelmässä kauppias voi nyt katsoa löytyykö loppunutta tuotetta muista toimipaikoista, esimerkiksi jos yhdessä ketjun liikkeessä ei ole tiettyä tuotetta, nyt voi tsekata nopeasti löytyisikö se jostain toisesta liikkeestä. Erittäin hyvä ja kaivattu uudistus tämäkin.
 • Mikäli käytät Shopify Paymentsiä (tuskin käytät, koska parempiakin vaihtoehtoja on), voit nyt eritellä mistä verkkokaupasta tilitys on tullut, mikäli pyörität useampaa Shopify -verkkokauppaa.
 • Shopifyn Google Shopping -ohjelmisto on myös päivitetty ja vanha ei ole enää saatavilla.
 • Harmonized System -koodit, eli tullitarkastuksia varten tarvittavat tiedot voi nyt kaivaa suoraan Shopifyn administa! Mahtava ja aikaa säästävä toiminto esimerkiksi EU:n ulkopuolelle lähettäville verkkokaupoille.

Pysyt itsekin muutosten perässä lukemalla Shopifyn muutoslogia.


Kokeile Shopifyä ilmaiseksi niin pitkään kuin haluat, ota yhteyttä!Suosittelemme myös seuraavia artikkeleita:

Shopify Inc. Q4/2019

Kirjoittaja: Tapani Palviainen helmikuu 19, 2020 2 minuutin lukuaika

Shopify on yhtiönä listattu niin New Yorkin ja Toronton pörssiin tikkerillä SHOP. Täällä paloittelemme sijoittajille tehdyt tiedotteet kolmannen kvartaalin ajalta.
Jatka lukemista
Mitä uutta, Shopify? - Tammikuu 2020

Kirjoittaja: Tapani Palviainen helmikuu 06, 2020 1 minuutin lukuaika

Mitä uutta Shopify -verkkokauppa-alustalla, teemoissa ja lisäosissa? Katsaus tammikuun 2020 aikana tulleisiin muutoksiin ja päivityksiin sekä parannuksiin.
Jatka lukemista
Mitä uutta, Shopify? - Joulukuu 2019

Kirjoittaja: Tapani Palviainen tammikuu 14, 2020 1 minuutin lukuaika

Mitä uutta Shopify -verkkokauppa-alustalla, teemoissa ja lisäosissa? Katsaus joulukuun 2019 aikana tulleisiin muutoksiin ja päivityksiin sekä parannuksiin.
Jatka lukemista

TILAA UUTISKIRJE