Mitä uutta, Shopify? - Syyskuu 2019

lokakuu 14, 2019 2 minuutin lukuaika

Mitä uutta Shopify -verkkokauppa-alustalla, teemoissa ja lisäosissa? Katsaus syyskuun 2019 aikana tulleisiin muutoksiin ja päivityksiin sekä parannuksiin!

Shopifyn omaan palveluun (eli coreen) tehdyt muutokset ja parannukset:

Syyskuu 2019:

  • Mikäli käytät Apple Business Chattia verkkokaupassasi, asiakkaat voivat nyt lähettää sen kautta kuvia. Erinomaisen käytettävä ominaisuus mm. rikkoutuneiden lähetysten varmistamista varten.
  • Edelliskuussa julkaistu Shopify Chat sai käännösominaisuudet, eli nyt chattia voi käyttää omalla kielellään. Offline -viestien puuttuminen kuitenkin edelleen vaikeuttaa chatin käyttämistä järkevästi. Myös Shopify Chatin tervetuloviestiä ja värejä voi nyt muokata.
  • Sen lisäksi että Shopifyn kuukausimaksut ja ohjelmistoveloitukset voi nyt maksaa myös PayPalilla, kauppias voi itse pyytää laskun uudelleenveloituksta, mikäli se jostain syystä epäonnistuu ensimmäisellä kerralla. Tämä on ihan hyvä uudistus sillä aikaisemmin Shopify ilmoitti vain antavansa kuusi päivää armonaikaa maksun tekemiselle ja uudelleenveloitusta piti pyytää asiakaspalveluchatin kautta.
  • Uusia inventaarioraportteja saatavilla kaikkiin Shopify -versioihin! Tarjolla on raportteja mm. siitä montako prosenttia tietyn tuotteen varastosaldosta on haetun ajankohdan aikana myyty, miltä inventaario tai varasto näyttää kuukauden lopussa ym. Vielä jään kaipaamaan varastoarvo -raporttia mutta kuten yleensä, näitäkin ominaisuuksia varmasti parannellaan tulevaisuudessa. Lue lisää uusista inventaarioraporteista.
  • Kauppias voi nyt päättää, lähetetäänkö asiakkaalle sähköpostitse/tekstiviestitse notifikaatioita tilauksen kuljetuksesta vai ei. Tarkemmin sanottuna siitä kun tilaus on lähtenyt toimipisteestä esim. kotiinkuljetukseen ja kun tilaus on kuljetettu perille asti (tällä notifikaatiolla saadaan esimerkiksi tietoon jos tilaus on kuljetettu väärään paikkaan ja asiakas pystyy reagoimaan tietoon asiallisesti).
  • Asiakastileihin liittyville tageille laitettiin 250 kappaleen raja suorituskyvyn parantamiseksi. Vaikka raja olisi 25 niin se ei tulisi silti täyteen 99,9% kauppiaista koskaan, joten tervetullut muutos.
  • Pysyt itsekin muutosten perässä lukemalla Shopifyn muutoslogia.

Turbo -teema ei saanut päivityksiä syyskuun 2019 aikana.


Kokeile Shopifyä ilmaiseksi niin pitkään kuin haluat, ota yhteyttä!

Tapani Palviainen
Tapani Palviainen

Tapani on rakentanut verkkokauppoja Shopifyllä useamman vuoden, keskittyen nimenomaisesti tekniikan, SEO:n ja käytettävyyden, sekä konversion parannuksiin.Suosittelemme myös seuraavia artikkeleita:

Uusi Paytrail 2022 - Voimanpesä verkkomaksamisessa

helmikuu 11, 2022 2 minuutin lukuaika

Paytrail ja Checkout Finland yhdistyivät lokakuun 2021 alussa verkkomaksamisen parhaaksi. Mitä vuosi 2022 tuo Paytrailillä tullessaan?
Mitä uutta, Shopify? - Heinäkuu 2021

elokuu 10, 2021 1 minuutin lukuaika

Mitä uutta Shopify -verkkokauppa-alustalla, teemoissa ja lisäosissa? Katsaus heinäkuun 2021 aikana tulleisiin muutoksiin ja päivityksiin sekä parannuksiin!
Mitä uutta, Shopify? - Kesäkuu 2021

heinäkuu 13, 2021 1 minuutin lukuaika

Mitä uutta Shopify -verkkokauppa-alustalla, teemoissa ja lisäosissa? Katsaus kesäkuun 2021 aikana tulleisiin muutoksiin ja päivityksiin sekä parannuksiin.