• Add description, images, menus and links to your mega menu

  • A column with no settings can be used as a spacer

  • Link to your collections, sales and even external links

  • Add up to five columns

  • Shopify Inc. Q3/2019

    2

    Shopify on yhtiönä listattu niin New Yorkin ja Toronton pörssiin tikkerillä SHOP.

    Pörssiyhtiöistä puhuttaessa, lain ja asetusten vaatimat tiedotteet sijoittajille voivat tarjota paljon sellaista informaatiota joka jää vähemmälle huomiolle esimerkiksi kauppiaiden tai partnereiden kanssa. Pidän myös tärkeänä seurata itse yrityksen tilaa ja terveyttä, sillä vaikka ohjelmisto jota Shopify kehittää ja tarjoaa olisi paras mahdollinen, esimerkiksi mahdollisen konkurssin sattuessa vaikutus toimintoihin olisi massiivinen, ellei jopa lopullinen.

    Sen takia käyn neljä kertaa vuodessa läpi tärkeimmät asiat Shopifyn kvartaaliraporteista ja konferenssipuheluista.

    Shopifyn Q3/2019 pähkinänkuoressa:

    • Kauppiaiden määrä ylitti miljoonan
    • Julkistettiin Shopify Sustainability Fund joka tähtää Shopifyn aiheuttaman hiilijalanjäljen pienentämiseen.
    • Shopify Chat julkaistiin.
    • Shopify Payments julkaistiin Italiassa. Suomea odotellessa edelleen.
    • Mobiililaitteilla tehdyt ostokset Shopify -kaupoista nousivat 71% kaikista tilauksista, sama luku vuotta aiemmin 67%.
    • Shopifyn Q3/2019 liikevaihto n. 391 miljoonaa dollaria (+45% YoY)
    • Bruttovoitto n. 217 miljoonaa dollaria (+45% YoY)
    • Tappiota n. 36 miljoonaa dollaria
    • Kassassa 2,67 miljardia dollaria käteisenä tai käteistä vastaavina arvopapereina. 9 kuukautta aikaisemmin luku oli 1,97 miljardia dollaria.

    Kasvu jatkui todella vahvana ja miljoonan kauppiaan rajapyykki ylitettiin. Shopify teki edelleen tappiota, mutta tappion määrä pieneni liikevaihtoon suhteutettuna, mutta suureni absoluuttisina lukuina. Tämä on kasvuyritykselle täysin normaalia ja hyvä liikerata. Myös kassassa on erinomaisesti panoksia investointeja ja operaatioiden pyörittämistä varten. Ei huolta.

    Mielenkiintoiset uutiset Q3/2019 konferenssipuhelusta:

    • Lokakuussa Shopify alkoi julkaisemaan Shopify Plus -käyttäjille 3D natiivivideo-ominaisuuksia ja tulevien kuukausien aikana Shopify tulee tukemaan natiivisti 3D ja Augmented Reality (AR) -ominaisuuksia.
    • Shopify Pay:n kehitystä jatketaan ja ominaisuuksia lisätään jatkuvasti.
    • Jälleen muutamat todella isot brändit, mukaanlukien Louis Vuitton SE, BBC, SpaceX ja Gatorade, perustivat verkkokaupat Shopify Plus -alustalle.
    • Viimeisen 12 kuukauden aikana julkaistu yli 300 lisäosaa App Storessa, yhteensä yli 3200 lisäosaa.
    • Kolmannen kvartaalin katteet kärsivät hieman koska infrastruktuuria parannettiin verkkokauppojen nopeampaa toimintaa varten. Hieno esimerkki mielestäni siitä miten Shopify investoi parantaakseen kauppojen toimintaa, joka johtaa taas parempaan tulokseen verkkokaupoilla, kun tekninen toiminta on nopeaa ja varmaa.
    • Handshake, jonka Shopify osti B2B -myyntiä vauhdittaakseeni toukokuun 2019 aikana, ei ole vielä valmis go-to-market tuotteena mutta todennäköisesti isoja parannuksia B2B -myyntiin Shopifylle on tulossa.

    Shopifyllä on luonnollisesti monenlaisia eri projekteja ja kunnianhimoja, kuten Shopify Capital, Shopify Fulfillment, River 6, mutta jätän ne näistä katsauksista ja kirjoituksistani yleensä pois sillä Suomesta käsin operoivalle tai suomalaiselle verkkokauppiaalle niistä ei (ainakaan vielä) ole hyötyä.

    Yes. In terms of the conversion, look, the things that we're doing, we're trying to ensure that anyone, that any browser turns into a buyer for our merchants. So, things like augmented reality or three dimensional product listings, things of that nature.

    As I mentioned it not only makes a more fun experience for consumers, but also increase the conversion rate. But even beyond that, things like Shopify Pay more of our accelerated checkout options, what you're beginning to see more and more is, that we are trying to reduce the amount of friction that any browser has, so that they do become a buyer and hopefully buy a lot from these merchants. So I mean that's -- we've been doing that for 15 years now, trying to make it easy for anyone to checkout as it is part of from Shopify store. We'll continue to do that, of course.

    -Harvey Finkelstein, Shopify COO.


    Kokeile Shopifyä ilmaiseksi niin pitkään kuin haluat, ota yhteyttä!


    Mitä uutta, Shopify? - Maaliskuu 2024

    1

    Mitä uutta Shopify -verkkokauppa-alustalla, teemoissa ja lisäosissa? Katsaus maaliskuun 2024 aikana tulleisiin muutoksiin ja päivityksiin sekä parannuksiin!
    Jatka lukemista
    Mitä uutta, Shopify? - Helmikuu 2024

    1

    Mitä uutta Shopify -verkkokauppa-alustalla, teemoissa ja lisäosissa? Katsaus helmikuun 2024 aikana tulleisiin muutoksiin ja päivityksiin sekä parannuksiin!
    Jatka lukemista
    Mitä uutta, Shopify? - Tammikuu 2024

    1

    Mitä uutta Shopify -verkkokauppa-alustalla, teemoissa ja lisäosissa? Katsaus tammikuun 2024 aikana tulleisiin muutoksiin ja päivityksiin sekä parannuksiin!
    Jatka lukemista